Cursus Zwanger en Bevallen

Een zwangerschapscursus die gebaseerd is op 40 jaar werk van Nelleke Tepper en de opleiding tot Floor®-Fysio van de Women’s Health Academy.

Zwanger en Bevallen is een zwangerschapscursus waarin we oefeningen en informatie geven voor tijdens de bevalling en je kraamperiode. Denk hierbij aan ontspanningsoefeningen, ademhalingsoefeningen, mindset en de rol van de partner tijdens bevalling. Hoe beter je hierin geoefend bent, hoe makkelijker je het kan toepassen op het moment van bevallen. Ook geven we je tips voor je eigen herstel. En zeg nou zelf, hoe fijn is het als je bewuster en met meer aandacht bezig bent met het voorbereiden op je bevalling?

 

Inhoud van de cursus

Je wordt in zeven groepslessen optimaal voorbereid op je bevalling én er is daarbij aandacht voor jou en jouw zwangerschap. We besteden naast de theorie ook veel aandacht aan de praktische oefeningen en is er genoeg ruimte om je de oefeningen eigen te maken. De zesde les is een partnerles waarbij je je bevalpartner meeneemt, deze les duurt 1,5 uur.

De onderstaande onderwerpen komen aan bod:

- Start van de bevalling, de bekkenbodem.

- De ontsluitingsfase, baringspijn, de rol van oxytocine en waarom ontspannen zo belangrijk is, ontspanningsoefeningen, ademhalingstechnieken (buikademhaling, flankademhaling, puffen), ontspanningshoudingen tijdens de ontsluiting.

- De persfase, pershoudingen, ademhalingstechnieken (hijgen).

- De nageboorte, golden hour.

- De kraamperiode, diastase, herstellen na je bevalling.

- De rol van de bevalpartner (helpen met houdingen, ademhaling, massage, mindset)

 

Wanneer mag ik deze cursus volgen?

Als je zwanger bent ben je welkom vanaf je 13 weken echo. Meestal komen vrouwen en hun (beval)partner ergens tussen 20-40 weken van de zwangerschap, omdat dan de bevalling nadert.

De cursus Zwanger en Bevallen kan apart afgenomen worden. Je hoeft dus niet de Floor® Zwangerschaps- en Hersteltrainingen gevolgd te hebben om je aan te melden voor de cursus Zwanger en Bevallen.

 

Praktische informatie

Kosten: € 145

Aankomende cursusdata:

- dinsdagen 23 april t/m 4 juni van 20:30 - 21:30
- dinsdagen 24 sept t/m 12 nov van 20:30 - 21:30 (let op: dinsdag 29 oktober niet)

Groepsgrootte: minimaal 3, maximaal 7 deelnemers.

Locatie: Fysiotherapie Oosterpoort, Oosterstraat 2, Enschede

Om je aan te melden, of voor meer informatie, stuur een berichtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 06-81923008. Je kunt ook de knop 'aanmelden' in het hoofdmenu gebruiken.

 

Vergoeding zorgverzekering

Vaak kun je de factuur indienen bij je zorgverzekering. Kijk voor informatie in het aanvullende pakket van je eigen zorgverzekeraar en zoek naar ‘zwangerschapscursus’. Kijk voor vergoedingen ook op https://www.ditisfloor.nl/faq.